Contentpreneur Emas Syukor Hashim

Bagi para pelabur emas di Malaysia laman web http://jutawanemas.com tidak asing lagi bagi mendapatkan informasi mengenai pelaburan emas untuk pelabur bijak di Malaysia. En Syukor Hashim bermula seperti pekerja swasta yang lain. Memulakan kerjayanya sebagai pengawai pentadbiran pada 2002 di MMU ( Multimedia Universiti Cyberjaya) dan pada dipindahkan ke Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) di MMU Melaka pada 2003. Setelah memerah keringat di HEP MMU maka pada 2005 beliau telibat dengan satu program pameran tentang dinar emas, dari situlah beliau mula jatuh cinta terhadap emas.

En Syukor Hashim pengasas jutawanemas.com

Keinginan beliau untuk mendalami ilmu tentang emas terus membara namum beliau dapati amat kurang buku di bawah topik emas ataupun pelaburan emas.Maka timbullah hasrat beliau untuk berkongsi ilmu yang beliau telah buat kajian dengan membeli beberapa buah buku dari luar Negara melalui Amazon.com.Ilmu yang beliau telah korek dikongsikan melalui blog beliau tanpa mengharapkan pendapatan dari blog tersebut.Semua ilmu yang dikongsikan adalah atas minat beliau untuk berkongsi kebaikan pelaburan emas. Salah satu buku yang beliau jadikan rujukan pada awal penglibatan dalam menghasilkan content pelaburan emas adalah ABC Guide for Gold Investing.

Menurut pengasas web jutawanemas En Syukor Hashim, sebelum beliau melibatkan diri dalam perunding pelaburan emas, beliau telah mencuba pelbagai MLM mahupun skim cepat kaya bagi menambah pendapatan. Namun banyak skim yang ditawarkan adalah tidak menjamin masa depan dan lebih menjurus kepada unsur penipuan.

Pada jun 2008 laman jutawanemas.com diasaskan. Laman ini asasnya memaparkan pelbagai informasi neutral  mengenai pelaburan emas di Malaysia. Para pembaca menjadikan laman ini sebagai sumber informasi untuk pelaburan emas di Malaysia.

 

Selepas 3 bulan menulis blog berkaitan emas pada bulan Ogos 2008, pengasas laman web jutawanemas telah dihubungi oleh sebuah syarikat yang mengeluarkan jongkong emas. Pihak syarikat tersebut menemui laman web jutawanemas melalui enjin carian Google.Melihat kepada sambutan pembaca dan penyenaraian laman web tersebut teratas dalam carian emas di Google, maka pihak syarikat menyatakan hasrat mereka agar En Syukor menjadi jurucakap kepada produk mereka.Namun disebabkan kesibukan sebagai pengurus hal ehwal pelajar di MMU maka beliau hanya dapat menemui pihak syarikat emas tersebut pada bulan Oktober 2008.

Setelah membuat penyelidikan dan kajian terhadap syarikat tersebut, En Syukor mendapati syarikat tersebut adalah syarikat tulin yang menjalankan perniagaan penghasilan emas.Seperti biasa beliau menuliskan hasil penyelidikan dan kajian beliau di blog jutawanemas.Beliau terus memberikan informasi hasil pemerhatian dan informasi mengenai syarikat tersebut.Seterusnya para pembaca boleh membuat pilihan sendiri berdasarkan informasi yang diberikan.Syarikat yang dimaksudkan adalah Public Gold yang berpangkalan di Pulau Pinang.

Syarikat mendapat banyak rujukan pembelian dari laman web jutawanemas.com.Maka pihak Public Gold telah menawarkan kepada En.Syukor untuk memberikan ceramah mengenai produk mereka.En Syukor telah mengambil cuti selama seminggu untuk memulakan tugasan baru beliau sebagai jurucakap produk emas Public Gold.

Sambutan yang diterima amat menggalakkan yang mana satu sessi ceramah dihadiri oleh 20 hingga 40 orang peserta. Natijahnya En Syukor terpaksa memohon lebih cuti hingga kehabisan cuti lagi yang boleh dipohon.

Model perniagaan yang mudah dan terus memudahkan beliau menjadikan sesiapa yang berminat untuk menjadi  pengedar. Bermula dengan menulis blog kini beliau menjadi ikon utama dalam persada pelaburan emas di Malaysia.

Dari Content ke pendapatan itulah yang dikatakan berkongsi dengan penuh keghairahan akan mendapat kepercayaan dari para pembaca. Kini En.Syukor bukan sahaja menjana pendapatan melalui penjualan emas, tetapi melalui ebook yang dijual di laman web beliau untuk mendapatkan informasi untuk pelaburan emas.

Layari http://JutawanEmas.com untuk info pelaburan emas terkini.

About jutawanemas 1 Article
Ikon pelabur emas di Malaysia Admin Jutawanemas.com E-mail: admin@jutawanemas.com SMS: 013-2126 999

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.